Over ons

Wij staan voor kwaliteit
Bij ons kunt u terecht voor gebak, taarten, Frans brood en vienneoiserie van de hoogste kwaliteit. Wij maken al onze producten dagelijks zelf en gebruiken hiervoor verse en hoogwaardige ingrediënten (bij ons geen halffabrikaten of kunstmatige toevoegingen). Met onze producten weet u zeker dat u uw gasten een ontzettend lekkere traktatie voorschotelt.

Een stukje geschiedenis
A.C. de Boer is als echt familiebedrijf onlosmakelijk met Alkmaar verbonden. Sinds maart 2015 wordt de zaak op het Scharlo en op de Piersonstraat geleid door Fransman Benjamin Doche. Hij volgt hiermee Cees en Els de Boer op, die de zaak op hun beurt weer hebben overgenomen van Adrianus Cornelis de Boer (1921-1970) aan wie de zaak haar naam dankt.  Sinds de overname door Benjamin, is het karakter van A.C. de Boer onveranderd gebleven: hoge kwaliteit en passie voor het vak staan nog steeds centraal in de uitstraling van de zaak. Met het savoir-faire van Benjamin profileert het bedrijf zich nu ook als Franse broodbakkerij en verkoopt het exclusieve Franse banketproducten. Om hierover te lezen, kijk bij "Boulangerie" of "Pâtisserie".

Een beetje "douce France" in Alkmaar
Benjamin Doche, getrouwd met een Alkmaarse, heeft zijn banket- en chocolaterieopleiding gevolgd in Haute Savoie en jaren gewerkt bij een ambachtelijke patisserie in Annecy. In 2003 komt hij als banketbakker en chocolatier voor Cees de Boer werken en leert zo het Nederlandse gebak goed kennen. Met hart voor deze zaak en een beetje verliefd op de stad Alkmaar vertrekt hij na een paar jaar weer naar Frankrijk, waar hij leiding geeft aan teams van banketbakkers en later aan een boulangerie in de populaire Parijse wijk, het Quartier Latin. Hij vervolgt zijn carrière als specialistisch vertegenwoordiger, een baan waarvoor hij heel Frankrijk doorkruist en vele banketbakkers goed leert kennen. Zijn kennis en kunde van het Franse beroep draagt hij dagelijks uit in de zaak, samen met het zeer sterke team van banketbakkers en winkelmedewerkers.


Heeft u vragen, suggesties of een opmerking?
Wij staan u graag te woord: laat het ons weten in één van onze winkels, via de telefoon of per email.